BTP GRUBU’NDAN PASLANMAZ ÇELİK SEKTÖRÜNE 100 MİLYON TL YATIRIM

Batı Paslanmaz Web-min

BTP GRUBU’NDAN PASLANMAZ ÇELİK SEKTÖRÜNE 100 MİLYON TL YATIRIM

  • BATI PASLANMAZ ÇELİK A.Ş YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEDİM GÜZELEL: “POLİMER SEKTÖRÜNDE ELDE ETTİĞİMİZ 30 YILLIK DENEYİM VE BİRİKİMİ, BÜYÜMENİN ÖNCÜ SEKTÖRLERİ ARASINDA YER ALAN ÇELİK SEKTÖRÜ İLE TAÇLANDIRDIK.”
  • “PASLANMAZ ÇELİKTE ÜLKEMİZİN EN GÜÇLÜ MAKİNE VE EKİPMAN ALTYAPISINA SAHİP ŞİRKETLERİ ARASINDAYIZ.”
Türk petrokimya sektörünün en büyük hammadde tedarikçileri arasında yer alan Batı Polimer A.Ş ve Batı Compaund A.Ş’nin kurucusu Güzelel Ailesi’nin imalat sanayisindeki girişimi olan Batı Paslanmaz Çelik A.Ş, 100 milyon TL’lik yatırımla alanında Türkiye’nin en güçlü makine parkuruna sahip şirketleri arasında yerini aldı.
BTP Grubu’nun 30 yılı aşan tecrübe ve birikimini Batı Paslanmaz Çelik A.Ş ile imalat sanayisinde taçlandırdıklarını belirten BTP Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, kısa zamanda yüksek hacimli ihracat rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İzmir-Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkez fabrikası ve İzmir-Bornova’daki tesisinde faaliyet gösteren Batı Paslanmaz Çelik A.Ş’nin yetkin işçi ve mühendis kadrosu ile Türk ekonomisine ve çelik sektörüne değer yarattığını kaydeden Güzelel, “Türk ekonomisinin gücüne, geleceğine ve ülkemizin çelik sektöründeki tecrübesine güveniyoruz. Bu güvenle yaptığımız yatırımımızın ülkemizin üretim ve ihracatına sağlayacağı katkıların şimdiden görünür olmasından gurur duyuyoruz.” dedi.
// “NİKEL GİBİ DEĞERLİ MADENLERİN YERLİ ÜRETİMİ HAYATİ ÖNEMDE” 
Nedim Güzelel, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile başlayan ambargonun globalde artan talep ile birleştiğini ve bu durumun Türk çelik ürünlerine olan talebi artırdığına dikkat çekti. Buna karşılık savaş ortamının Nikel başta olmak üzere kıymetli madenlerin fiyatlarında aşırı oynaklıklar ortaya çıkardığını kaydeden Güzelel, şu değerlendirmeyi yaptı: “Küresel nikel üretiminin üçte ikisi paslanmaz çelik üretiminde kullanılıyor. Ukrayna ile yaşadığı savaş sebebi ile dünyanın pek çok ülkesinin ambargosuna maruz kalan Rusya, paslanmaz çelik ve elektrikli araç pillerinde kullanılan küresel nikel ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu tek başına sağlıyor. Buna karşılık yakın coğrafyamızın en önemli çelik üreticilerinden Ukrayna’nın, bu alandaki üretim kapasitesinin yüzde 40’ını tamamen kaybettiğini biliyoruz. Rusya’ya ambargo kararları ile birlikte Mart ayında 100 bin doları aşan ton fiyatı ile spekülatif bir atak yapan Nikel başta olmak üzere, değerli madenlerin yerli üretimini artırmamız hayati önem taşıyor. Dünyanın 7’inci, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi olarak 193 ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin, 40 milyon tonun üzerinde çelik üretimi yapan bir ülke olarak bu alanda yeni bir üretim stratejisine ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz.”
Facebook
Twitter
LinkedIn

Basın Bültenleri

Twitter